Opinió dels grups municipals

Navigation Bar

Articles de la Crida a La Pinassa

Above Content Body

Content Core

        

La Pinassa 139 / Desembre 2018 - Gener 2019

 

Per un govern que compti amb tothom, escolti a la ciutadania i deixi que s’expressi

Darrerament ens tornem a trobar amb casos en què el govern de Premià de Dalt menysté preocupacions de veïns i veïnes o no les vol atendre.

Un govern que segueix sense deixar que la gent s’expressi al Ple, sense fer pressupostos participatius, que no vol que ciutadania i entitats puguin debatre sobre normes que els afecten.

I que de nou no accepta propostes constructives de l’oposició que tracten de buscar solucions a problemes i emergències no resoltes.

  • Hem proposat mesures per mediar, pressionar i sancionar els bancs que expulsen gent de casa i mantenen habitatges buits. Per passar els diners a la banca ètica. Per oferir a la ciutadania atenció específica sobre habitatge. Per posar els pisos buits a lloguer social, per fomentar la rehabilitació amb la masoveria urbana, per fer els lloguers accessibles a tothom, i sobretot per garantir el dret a un habitatge digne a persones que s’han quedat al carrer.

Totes han estat rebutjades, igual que rebutgen avançar en el foment de la igualtat i la diversitat en les accions i campanyes de l’Ajuntament, malgrat els exemples que els hem exposat on això falla.

  • Creiem que un govern pot i ha de ser autocrític, escoltar tothom, acceptar propostes d’altres, permetre que tothom digui la seva encara que algunes opinions els incomodin.

I ens preocupa que quan a un govern de dretes se li sumen partits que se suposen d’esquerres, no canviïn certes actituds i maneres de fer política (“aquí mano jo”), i no s’acceptin propostes de polítiques d’esquerres que els mateixos partits impulsen, aproven i apliquen a altres municipis.

· Caldrà seguir lluitant col·lectivament des del carrer i les institucions per trobar solucions des de l’autoorganització popular. Contacta’ns!:

cridapremiadedalt@gmail.com /  Facebook: cridapremiadedalt /  Twitter @cridapremiadalt /

Instagram: @crida.pdd /  Web: http://www.cridapremiadedalt.cat 

 

Per a consultar altres articles d'opinió del grup, seguiu aquest enllaç

Below Content Viewlet

Document Actions