Opinió dels grups municipals

Navigation Bar

Articles de la Crida a La Pinassa

Above Content Body

Content Core

        

La Pinassa 156 / Març 2021

 

 

Fer país és també preservar el patrimoni històric i cultural

El passat 4 de febrer vam tenir coneixement de la destrucció d’un forn del segle XIX, catalogat com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local), que es trobava situat als terrenys de Can Nolla. Concretament, en un espai afectat per un planejament urbanístic aprovat l’any passat que preveu 280 habitatges. Tot indica que es va fer servir una petita excavadora i que l’únic objecte era la peça arqueològica.

Immediatament, vam presentar una denúncia a la Unitat de Patrimoni de la policia perquè s’obri una investigació i se’n determini els autors, atès que els danys a béns catalogats està tipificat al Codi penal. Tanmateix, el mal ja està fet.

Lamentem que no s’haguessin pres mesures per a preservar aquesta peça del patrimoni històric i cultural de Premià de Dalt. No estava senyalitzat ni delimitat on es trobava el forn, la propietat ha actuat com si no en tingués coneixement i, fins i tot, a la proposta d’aprovació provisional de la modificació del POUM al Sector Can Nolla, al Ple de l’Ajuntament del 12/2/2018, es deia que “l’expedient no incorpora el catàleg de béns a protegir, atesa la inexistència d’aquests en l’àmbit de referència”.

Tal com la Plataforma la Cisa i can Nolla per a Tothom demana de fa anys, cal que l’Ajuntament tingui cura a preservar no sols el patrimoni natural, que ens estan llevant els diversos planejament urbanístics, sinó també el patrimoni cultural que ens defineix com a poble.

 

cridapremiadedalt@gmail.com /  Facebook: cridapremiadedalt /  Twitter @cridapremiadalt /

Instagram: @crida.pdd /  Web: http://www.cridapremiadedalt.cat 

 

Per a consultar altres articles d'opinió del grup, seguiu aquest enllaç

Below Content Viewlet

Document Actions