NOTES DE PREMSA
Notes de Premsa - Ārea serveis personals - Ensenyament - pag. 6362Arrenca el curs escolar 2017-18 amb la consolidaciķ dels libres de text gratuīts, un camí escolar i el reforį del Bus C-14 a l'institut
En quatre cursos, s'han invertit 810.000€ pel banc de llibres

inici escolesCamí escolarreforį bus a INSEls alumnes de Primāria i d'Educaciķ Infantil van comenįar les classes el 12 de setembre mentre que els de l’INS Valeriā Pujol ho han fet el 14 de setembre, tots amb plena normalitat. Ensenyament ha tancat una aula de P3 a l’Escola Santa Anna per manca d’alumnes i s’ha obert una aula més a les Escoles Bressol, la cinquena aula del centre Cristōfol Ferrer.

Llibres gratuīts
Enguany, i per quart curs consecutiu, l’Ajuntament de Premiā de Dalt ha invertit 170.000€ perquč els llibres de text tinguin un cost zero per a les famílies del poble. Com explica l’alcalde, Josep Triadķ, “de mitjana aixō suposa un estalvi de 600€/curs per a una família amb dos fills”.
La gratuītat dels llibres de text va ser una iniciativa del Govern municipal que va posar en marxa el curs 2014-2015. En aquests quatre cursos, s’han destinat 810.000€ dels pressupostos municipals per a aquesta acciķ, de la que es beneficien els alumnes de les dues escoles de primāria, Mariā Manent i Santa Anna, i els de l’INS Valeriā Pujol i Bosch.

Camí escolar
Una novetat del curs d’enguany ha estat la posada en marxa del camí escolar cap als centres Mariā Manent i Santa Anna. El camí estā fet a base d’elements grāfics de colors relacionats amb l’ensenyament i alhora s’ha introduīt el senyal de localitzaciķ. També s’han pintat els passos de vianants del recorregut fins a les escoles. Estā senyalitzat a terra i també es reforįa amb senyals verticals. Ben aviat, també es faran adhesius per als establiments comercials colˇlaboradors del camí escolar que es trobin en el recorregut fins a les escoles. El disseny del material grāfic del Camí Escolar ha estat obra de la dissenyadora local Georgina Coma.

L'alcalde explica que "des de l’Ajuntament es vol fer una aposta per la salut promovent que s’hi vagi a peu, amb seguretat, seguint un camí marcat i alhora potenciant la relaciķ social entre famílies". I afegeix, a banda, també suposa un estalvi econōmic en carburants, una millora mediambiental i es redueixen els embussos i problemes de trānsit a l’entrada i sortida de les escoles.

Reforį de la línia d’autobús C-14 cap a l’Institut
La segona novetat és el reforį de la línia de Bus C-14 per als alumnes de l’INS Valeriā Pujol. A partir de dilluns 18 de setembre, aquesta es reforįa amb un segon vehicle a les 07.40h amb dues parades, al barri Santa Anna i a La Floresta (rotonda de les Flors)  per a facilitar que els alumnes d’aquests dos barris puguin utilitzar aquest servei de transport colˇlectiu fins l’institut ja que al curs passat no sempre hi havia suficients places.

1548 alumnes als diferents centres públics de Premiā de Dalt
Als centres públics del municipi s’han matriculat 1548 alumnes. 117 a les Escoles Bressol (58 EB Sta. Anna i 59 EB Cristōfol Ferrer), 443 a l’Escola Mariā Manent, 413 a l’Escola Santa Anna i 515 a l’INS Valeriā Pujol i Bosch (394 a ESO i  121 a Batxillerat).

Vacances escolars
Segons ha establert el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les vacances de Nadal comenįaran el 23 de desembre i aniran fins al 7 de gener del 2018. Les vacances de Setmana Santa seran del 24 de marį al 2 d'abril de 2018, ambdķs inclosos. El curs escolar s'acabarā el 22 de juny del 2018.

Camí escolar

Camí escolar

Fitxer: premsa_camiescolar_PdD.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 869,16 kB

Informaciķ publicada el 14 de setembre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter

OFICINES

OAC
Plaįa de la Fābrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaįa de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupaciķ i Promociķ Econōmica
Plaįa del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaįa del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat